INSTRUKTORI - TKO VAS TRENIRA?

  Natalija Špehar, prof. kineziologije
Oduvijek me svi zovu Nataša pa me tako i znaju svi moji vježbači/ce kojih je bilo jako puno tijekom svih ovih godina. Završila sam Kineziološki fakultet u Zagrebu još dok se zvao Fakultet za fizičku kulturu, a grupne fitnes programe vodim kontinuirano još od studentskih dana.
Tad nam je uzor bila Jane Fonda, a programi su bili dosta intenzivni s puno ponavljanja, skakanja, trčanja, okretanja... bilo je važno raditi koreografije, a one se nisu sviđala baš svima. Na sreću, sve se mijenja pa tako i trendovi u fitness industriji i, što je još važnije, saznanja u svijetu znanosti koja se uspješno primjenjuju u praksi.
Učeći i usavršavajući se postala sam zaljubljenica u programe koji su usmjereni na postizanju ciljeva i fokusirani na očuvanje zdravlja "mojih" vježbača/ica.

Radila sam u raznim fitness centrima, a onda sam se odvažila i davnih dana pokrenula BPM aerobic centru u Zagrebu u kojem i danas vodim programe u dvorani. Izračunala sam da imam više od 10.000 sati "u nogama, tijelu, glasu" raznih grupnih fitness programa tijekom svih ovih godina.
Međutim, situacija s pandemijom koja nas je sve iznenadila i promjenila naše živote otkrila mi je posve novi svijet online vježbanja u kojem sam ja osoba koja stoji s druge strane kamere. Bila sam vrlo skeptična u početku, strahujući da će se izgubiti ono osnovno, a to je komunikacija s korisnicima programa. Ubrzo sam shvatila da su moje sumnje neosnovane. Live online trening je odličan način vježbanja. Meni kao voditeljici omogućava gotovo sve što radim i u dvorani. Razgovaram s vježbačima/cama u grupi prije i nakon sata, ustanovili smo neke pokrete za neverbalnu komunikaciju, ispravljam ih, objašnjavam, potičem. Zaključila sam da trening može biti jednako kvalitetan i dobro odrađen kao i u dvorani.
Ne mislim da je to zamjena za dvoranu, to je jednostavno drugačiji način provođenja treninga.
Želim približiti ovaj način vježbanja svima koji iz raznih razloga ne mogu/ne stignu u dvoranu, ali i svima onima koji vole isprobati nešto novo i kojima se ovaj način vježbanja sviđa.
Predlažem da pokušate, možda se i vi zaljubite.
KONTAKT


mail
facebook instagram