INSTRUKTORI - TKO VAS TRENIRA?

  Natalija Špehar, prof. kineziologije
Pomažem osobama koje treniram da postignu dobru formu i povećaju razinu energije; da oblikuju tijelo, povećaju snagu mišića, poboljšaju pokretljivost zglobova; da smanje kilograme, reduciraju potkožno masno tkivo i celulit; da smanje bolove u kralježnici i zglobovima; da se dobro osjećaju u svom tijelu. Učim ih kako vježbati na pravilan način, koje vježbe se rade za pojedine mišićne skupine, zašto ih radimo, kad i koliko.
Savjetujem ih i motiviram da ustraju u redovitom vježbanju koje utječe na smanjenje stresa, poboljšava kvalitetu spavanja i pomaže u očuvanju i poboljšanju zdravlja. Vodim fitnes programe dugi niz godina i usprkos dugogodišnjem iskustvu stalno se usavršavam i učim kako bih mogla što bolje i kvalitetnije planirati i voditi treninge. Uživam u svom poslu koji je za mene i stil života, veselim se svakom uspjehu i postignuću mojih vježbača/ica. Sretna sam što sam svojim znanjem, uz suradnju onih koje treniram (jer ovo je dvosmjeran put), pomogla mnogima da se osjećaju dobro i budu fit.


Završila sam Kineziološki fakultet u Zagrebu još dok se zvao Fakultet za fizičku kulturu, a grupne fitnes programe vodim kontinuirano još od studentskih dana. Tad nam je uzor bila Jane Fonda, a programi su bili dosta intenzivni s puno ponavljanja, skakanja, trčanja, okretanja... bilo je važno raditi koreografije, a one se nisu sviđala baš svima. Na sreću, sve se mijenja pa tako i trendovi u fitness industriji i, što je još važnije, saznanja u svijetu znanosti koja se uspješno primjenjuju u praksi.
Učeći i usavršavajući se, postala sam zaljubljenica u programe koji su usmjereni na postizanju ciljeva i fokusirani na očuvanje zdravlja "mojih" vježbača/ica. Radila sam u raznim fitnes centrima, a onda sam u želji da svojim vježbačima pružim više, pred dva desetljeća pokrenula BPM centar za grupne fitnes programe u Zagrebu u kojem i danas vodim programe u dvorani. Izračunala sam da imam više od 10.000 sati "u nogama, tijelu i glasu" raznih grupnih fitnes programa tijekom svih ovih godina.
U skladu sa svjetskim trendovima, počela sam voditi i online programe u realnom vremenu koji su posebnu popularnost stekli zbog iznenadne pandemije. Iako sam u početku bila skeptična, shvatila sam da live online trening može biti jednako kvalitetan i dobro odrađen kao u dvorani.
Ne mislim da je to zamjena za dvoranu, to je jednostavno drugačiji način provođenja treninga.
Želim približiti ovaj način vježbanja svima koji iz raznih razloga ne mogu/ne stignu u dvoranu, ali i svima onima koji vole isprobati nešto novo i kojima se ovaj način vježbanja sviđa.
Predlažem da pokušate, možda se i vi zaljubite.
KONTAKT


mail
facebook instagram