KINTOREFIT - TKO SMO?

Kintore, obrt za usluge registriran je za pružanje usluga u rekreaciji. Vlasnica sam ovog obrta, profesorica kineziologije, vodim grupne programe u dvorani u Zagrebu u BPM aerobic centru kojeg sam ja pokrenula.
Imam dugogodišnje iskustvo u vođenju grupnih fitnes programa u dvorani, a posljednjih nekoliko mjeseci vodim i online treninge preko ZOOM aplikacije.
Bavim se ovim poslom jako puno godina, voditeljica sam grupnih programa još od studentskih dana kad je grupno vježbanje bilo uglavnom svedeno na skakanje, trčanje, koreografije i puno ponavljanja pojedinih pokreta u što bržem tempu. Znanost i struka ali i sami korisnici kao i iskustvo koje je nezamjenjiva karika u ovom poslu, pokazali su da se način treniranja mijenja i prilagođava novim spoznajama.

Novi trendovi i mogućnosti tehnologije kao i specifična situacija unijela je mnoštvo promjena u naše živote. Nešto smo promijenili, nešto poboljšali, nečem se prilagodili. Povećao se broj ljudi koji vježbaju od doma uz nadzor svojih "starih" ili "novih" trenera. Pokazalo se da možemo vrlo uspješno organizirati online vježbanje u realnom vremenu bilo da se radi o grupnim ili individualnim treninzima.
Vježbanje kod kuće uz nadzor i vodstvo trenera ima komponentu kontrole izvođenja vježbi kao i provođenje planiranih, ciljanih treninga. Online treninzi otvaraju brojne mogućnosti mnogima koji su, prekrcani obavezama, odustali od vježbanja kao aktivnosti za koju su mislili da je se mogu i smiju odreći.

Treninzi doma nisu potpuno isti kao i treniranje u dvorani, fitnesu ili nekom vanjskom prostoru, ali imaju svoje prednosti kao i svoje vrijednosti. Jednostavno, izvođenje treninga u realnom vremenu uz školovanog trenera/instruktora postao je ravnopravan oblik vježbanja koje će sigurno opstati. Nekome će više odgovarati, nekom se uopće neće svidjeti, neki od vas će kombinirati razne oblike vježbanja.
Činjenica je da vježbanje doma ima mnoge prednosti.

Nadam se da ćete mi se pridružiti i otkriti drugačiji svijet vježbanja.

NatašaNatalija Špehar, prof. kineziologije
Kintore, obrt za usluge, vl. N.Š.


KONTAKT


mail
facebook instagram